Okulumuz Sınıf Öğretmenleri Özgü GÜNSEREN ÖZARSLAN ve Fatma GÖKÇE, İstanbul Yavuztürk İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Erdil TURMUŞ, Melike CELAYİR ve İngilizce Öğretmeni Seher SUCAKLI , Ankara Çankaya Kırkkonaklar İffet Güneşoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Selda URAL, Denizli Pamukkale Hasan Veli Üğür Anaokulu Öğretmeni Ebru ÖZTÜRK, Özel Tokat Ayışığı Okulu Müdürü Ramazan MAVİŞ ve Müzik Öğretmeni Can SÖNMEZOCAK, Tokat Erken Müdahale Akademisi Müzik Öğretmeni Melih Cemal BİTER ile Fransa, İtalya, Romanya, Ukrayna, Moldova, Estonya ve Polonya’dan toplam 17 öğretmenle FARKLI DİLLER AYNI RİTİMLER etwinning projesini başlattılar.
Proje kapsamında öğrencilere müziğin evrensel bir dil olduğunu, farklı dillerde konuşan ve farklı kültürlere sahip insanların aynı ritimlerde ortak duygular hissedebileceğini göstermek istediklerini belirten öğretmenler, proje sayesinde çeşitli ülkelerin zengin kültürlerini bir araya getirip, sosyal etkileşim sağlamayı ve eğlenceli bir süreç yaratmayı amaçladıklarını, çocukların böylece farklı kültürler arasında müziğin bir köprü olduğunu yaşayarak öğreneceklerini vurguladılar. Öğretmenler çocukların müzik sayesinde kendilerini daha rahat ifade edebileceklerini ve sanatın bir dalı olan müziğin evrenselliği ile tanışacaklarını söylediler.
Proje ortakları etwinning, WhatsApp ve zoom üzerinden düzenli yapacakları toplantılar ile iletişim halinde olacaklar. Ulusal Destek Servisinin onayı ile başlayan projenin katılımcıları öncelikle projede yer alacak öğrencilerini belirleyecek. Çocuklar zoom üzerinden bir araya gelecek ve tanışacaklar. Ortak tatiller belirlenecek. Bunlara dikkat edilerek çalışma takvimi oluşturulacak. Proje dahilinde 20 Kasım Dünya Çocuk Günü etkinlikleri yapılacak. Proje kapsamında öğrencilere ve ailelerine güvenli internet eğitimi verilecek. Web 2 araçları tanıtılacak. İtalyan Maestro Libero ve Psikolog Simay CENİK’ in de konuk olacakları toplantılarda çocuklara müzik ve müziğin psikolojiye etkisi konularında bilgi verecekler. Proje sonunda ortaya ortak bir ürün konacak.
Öğretmenler proje sayesinde çocukların 21. Yüzyılda akademik başarı ve IQ kadar, sosyal ve sanatsal beceriler ile EQ’nun da değer kazanması ile birlikte insanların hayatlarında sanata yer vermeleri gerektiği bilincine ulaşmalarını hedeflediklerini ifade ettiler.